Tematikus útvonalak bemutatása – Bevonó program iskolás csoportok számára a Sóstó természetvédelmi terület bekapcsolásával

A projekt címe: Székesfehérvár kulturális - történelmi és természeti értékeinek tematikus rendszerbe foglalt bemutatása

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00407

A program összefoglalója:

A projekt keretében vállaltuk összesen 46 alkalmas programsorozat lebonyolítását, melynek célja a 14 éves, nehezen motiválható korosztály érdeklődésének felkeltése Székesfehérvár történelmi jelentősége és értékei iránt. A program keretében a helyi általános iskolákban az érintett osztályok számára biztosítottuk az ingyenes programot, melynek keretében megismerhették Székesfehérvár értékeit, történelmi és természeti örökségét korosztályra szabott, interaktív módon. Ennek a programelemnek a jelentőségét nem csak a bevont korosztály nagy száma adja, hanem az is, hogy elősegítette a belvárosi körforgásból kieső terek bevonását a közösségi életbe, hiszen a program középpontjában a tavaly felújított és rehabilitált Sóstó területe állt. A program elsősorban a fiatalok városismereti képzését szolgálta, célunk az érdeklődés felkeltése mellett a városuk iránti kötődés erősítése volt.

A tartalmas, interaktív túra egy buszos városnézéssel vette kezdetét, amelyen egy idegenvezető kísérte az osztályokat. A városnézés során a diákok átfogó képet kaptak a város történetéről és főbb nevezetességeiről, legendás helyszíneiről és alakjairól. A program a Sóstó területén folytatódott, ahol a tanulók a kulisszák mögé is bepillantva felfedezhették a 2019-ben átadott, felújított MOL Aréna Sóstó stadion épületét. Ezt követően interaktív szakvezetés során megismerkedtek a Sóstó Természetvédelmi Terület élővilágával. A Sóstó Látogatóközpontban a környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmüket. Az élményekkel teli kirándulást az 50 m magas kilátóból nyíló gyönyörű panoráma látványa koronázta meg. A 4 órás városismereti kirándulás elérhető volt minden székesfehérvári oktatási intézményszámára, amelyben ez a korosztály tanul.

A programot a székesfehérvári tankerület közreműködésével hirdettük meg, és egy bemutató anyag összeállításával kezdtük meg a pedagógusok tájékoztatását. Ezt követően online regisztrációs felületen biztosítottuk a gördülékeny jelentkezést. 2020. 10. 21.-éig, 46 alkalommal bonyolítottuk le a programot, összesen 1122 fő részvételével.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el