Bevonó rendezvények a székesfehérvári Skanzenben

A projekt címe: Székesfehérvár kulturális - történelmi és természeti értékeinek tematikus rendszerbe foglalt bemutatása

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00407

Megvalósulás helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Rác utca: Palotavárosi Skanzen és a Fehérvári Kézművesek Háza (Székesfehérvár, Rác utca 27.)

Megvalósítás ideje: 2019. november 30.; december 7.; december 13.-14.; december 21.

                                   2020. december 13.

A program összefoglalója:

A program célja Székesfehérvár egy rejtett kincsének, a néphagyományokat őrző skanzennek a beemelése a közösségi terek sorába, hogy az érdeklődő közönség megismerje városunk hagyományait, jelenleg is aktív kézműveseinek munkáit, ezzel új közösség kialakulása induljon el. Az első - az Advent a Rác utcában című - 2019. adventjén megvalósított bevonó programsorozat színes, ingyenes programkínálattal várta a családok apraját-nagyját. November 30-tól december 21-ig szombatonként nyitva állt a Kézművesek Háza, ahol a legkülönfélébb kézműves foglalkozásokat kínálták, emellett mézeskalácsozás, karácsonyi mesekuckó, ünnepváró muzsikálás, betlehemezés és kézműves tárgyak vására is megvalósult. A helyi lakosság, a családok bevonását kiválóan szolgálta az iskolás csoportok fenyőfa-díszítő vetélkedője. Több mint 20 általános iskolai csoport jelentkezett, akik egy-egy fenyőt a saját maguk által készített díszekkel dekoráltak, majd a legszebbet a lakosság szavazatai alapján külön díjazták. A programokat minden hétvégén több százan látogatták, sok család több hétvégén is visszajárt, a helyi média rendszeresen hírt adott a programokról, a rendezvény rendkívül sikeresen zárult.

A második program 2020.12.13-án a Covid19 okozta járványhelyzetre való tekintettel élő internetes közvetítésen keresztül, stream-elve valósult meg a # Visit Székesfehérvár youtube csatornán. Az eredeti programterv szerint szakmai előadások, kézműves bemutatók, látványműhely is szerepelt a kínálatban. A kültéri programelemek megvalósítása szabályozásokba ütközött, ezért a beltéri programelemek számát bővítettük. A közvetítés során a nézők 10 különböző programelemet láthattak 10.00-17.00-ig. A program rendkívül népszerű volt. Az élő közvetítés visszanézhető, ezért a megtekintések száma folyamatosan nő, 2020.12.16-áig 716-an látták.  

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el