„TEMATIKUS ÚTVONALAKAT BEMUTATÓ BEVONÓ TÚRÁK” ELNEVEZÉSŰ PROGRAMSOROZAT

"TEMATIKUS ÚTVONALAKAT BEMUTATÓ BEVONÓ TÚRÁK" ELNEVEZÉSŰ PROGRAMSOROZAT

A projekt címe: Székesfehérvár kulturális - történelmi és természeti értékeinek tematikus rendszerbe foglalt bemutatása

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00407

Megvalósítás ideje: 

2020. szeptember 11.; szeptember 18.; szeptember 25.

2020.október 03., október 10., október 17.

A program összefoglalója:

A projekt keretében összesen 6 városismereti -, helyi értékeket feltáró és bemutató sétaút került kidolgozásra 6 különálló tematika mentén. Az útvonalak bemutatása kapcsán kerültek megszervezésre az úgynevezett "Bevonó túrák", melyeket a helyi lakosság körében hirdettünk meg. A 6 alkalomból álló programsorozat első 3 túráját bonyolítottuk le szeptember 28-ig, a további 3 programot pedig október 17-ig. A programon a résztvevők idegenvezető tolmácsolásában ismerhették meg a szakmai- és tapasztalati szempontok figyelembevételével összeállított útvonalak mentén található kulturális, történelmi és természeti értékeket. Minden alkalommal egy-egy kétórás sétát kínáltunk, melyeken az adott téma mentén ismerhették meg a jelentkezők a belváros értékeit az alábbi időpontokban:

Túra időpontok a mérföldkő eléréséig:

09.11. péntek 16:00 - Bevonó túra I. - Török emlékek túra

Az első túra Székesfehérvár török korból megmaradt emlékei mentén a török kultúra lenyomatát és a korabeli szokásokat is bemutatta a résztvevőknek.

09.18. péntek 16:00 - Bevonó túra II. - Rejtett kincsek túra

A Rejtett kincsek túra középpontjában a közgyűjtemények álltak, és azok a helyszínek, amelyek az átlag lakosság számára rejtve maradnak.

09.25. péntek 16:00 - Bevonó túra III. - Romantika túra

Harmadik túránkon Székesfehérvár romantikus arcát mutattuk be, a belváros csodás belső udvarai, parkjai és köztéri alkotásai nyomán.

10.03. szombat 16:00 - Bevonó túra III. -   Zöld túra

A túrán a résztvevők idegenvezetőnk segítségével ismerhették meg a város természeti különlegességeit.

10.10. szombat 16:00 - Bevonó túra IV. - Családi túra

Ezen a túrán a családoké volt a főszerep, a számukra kikapcsolódást, szórakozást nyújtó helyszíneket keresték fel a résztvevők.

10.17. szombat 16:00  - Bevonó túra V. - Belváros gyöngyszemei túra

A történelmi belváros legszebb épületeit, köztéri alkotásait, apró részleteit fedezhették fel a látogatók egy kis időutazás keretében.

A program célja a város értékeinek helyi lakosság részére történő megismertetése mellett az is, hogy a rejtett, vagy kevésbé ismert - akár újonnan fejlesztett - értéket képviselő helyszíneket bevonja a közösségi terek közé, bekapcsolja a városi áramkörbe. Minden témára egy-egy élményláncot fűztünk fel, melynek segítségével erősíthetjük a helyi lakosság identitástudatát és kötődését.

A túrákon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött volt, a regisztrációt online biztosítottuk. A minél szélesebb körű érdeklődés felkeltése érdekében a program indítása előtt sajtóanyagot adtunk ki, mely nyomán a helyi és országos média is ajánlotta, vagy beszámolt az eseményről. Ennek köszönhetően mindegyik programot nagy érdeklődés mellett bonyolítottuk le.

A szeptemberi három programra összesen 198 fő regisztrált előzetesen, melyből 99 fő vett részt a programokon.

Az októberi három túrára összesen 251 fő regisztrált előzetesen, melyből 65 fő vett részt a programokon.

A program kezdetén a jelenléti ív aláírását követően minden résztvevőknek átadtunk egy "vezető füzetet" is, mely nagyon pozitív fogadtatást kapott.

A járványhelyzetre tekintettel a program szervezése kapcsán kiemelten figyeltünk a résztvevők biztonságára. A program elején kézfertőtlenítési lehetőségét biztosítottuk, javasoltuk a maszk használatot, valamint bevezettük a "vox" audio idegenvezetést segítő rendszer használatát, mellyel elősegítettük a biztonságos távolságtartást. 


További képek a Fotógalériában.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el